Somon la cuptor cu praz

Printeaza

 

Ingrediente:Somon la cuptor cu praz

  • 4 fileuri de somon
  • 300 ml vin alb demisec
  • 500 g cartofi albi
  • un fir de praz
  • 3 căţei de usturoi
  • 200 g roşii cherry
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte dulce
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • două fire de cimbru
  • orez
  • paste mici

 

Mod de preparare:

Fileurile de somon se spală, se scurg de apă şi se pun în­tr-o tavă stropită cu ulei de măsline. Se stropesc cu ulei, se condimentează şi se toarnă vinul alb. Se pun roşiile cherry întregi, spălate, prazul curăţat şi tăiat ron­dele subţiri.

Se adaugă jumătate de cană cu apă se presară usturoiul curăţat de foi şi tăiat felii subţiri, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptor. Se coace zece minute, se îndepărtează folia şi se mai lasă zece minute în cuptor.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pasează.

Se amestecă bine cu puţin ul de măsline, untul tăia cubuleţe, laptele dulce, sare, piper şi se serveşte alături de fileurile de somon calde. Piureul de cartofi se poate înlocui cu orez sau paste mici.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.