Somon la cuptor sos de mango si rodii
PrinteazaSomon la cuptor sos de mango si rodii din: mango, rodie, ceapa verde, coacaze, coriandru, lamaie verde, ardei iuti, usturoi, sare, piper, somon, ulei, salata verde.
Pentru sos:
- 1 mango curăţat, tăiat cubulcţe
- 25 g seminţe rodie
- coada unui fir de ceapă verde
- 1 lingură coacăze uscate
- 2 linguri coriandru măcinat
- 1 lingură zeamă lămâie verde
- 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi
- 1 căţel usturoi
- sare
- piper
Pentru somon:
- 4 buc. file somon
- 8 felii lămâie verde
- 4 linguriţe ulei
- 2 linguriţe coriandru
- 2 linguri zeamă lămâie
- 2 căţei usluroi
- 4 foi salată verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă seminţele de rodie, cubuleţele de mango, ceapa verde tăiată şi coacăzele. Combină zeama de lămâie verde, coriandrul, ardeii iuţi, căţelul de usturoi pisat, sarea şi piperul. Adaugă peste compoziţia cu mango şi amestecă încet, pune sare şi piper după gust.
Sosul se ţine o zi într-un vas de sticlă, acoperit, în frigider.
Pentru somon, preîncălzeşte cuptorul la 260°C. Amestecă zeama de lămâie, coriandrul, căţeii de usturoi pisaţi, sarea şi piperul, la câte o linguriţă de amestec şi unge fiecare felie de somon. Scoate tava din cuptor şi pune pe ea folie de aluminiu, apoi aşază somonul cu partea cu piele în jos.
Coace la 260°C, 11-13 minute. Lasă sosul de mango să ajungă la temperatura camerei, pune câte o frunză de salată pe farfurie, adaugă sosul pe frunză şi alături câte o bucată de somon. Ornează cu felii de lămâie verde.
Pofta buna!