Somon la gratar cu avocado
PrinteazaSomon la gratar cu avocado din:ardei iute, ulei de masline, ceapa, supa de peste, lime, smantana, tequila, avocado, somon sare, piper alb.
- 3 ardei iuti
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 150 ml supa de pește
- coaja rasă și sucul de la 1 lime
- 120ml smantana
- 2 linguri tequila
- 1 avocado
- 4 fileuri de somon
- sare și piper alb măcinat
- ardei iute
Mod de preparare:
Rumeniti ardeii iuti in tigaie, apoi transferati intr-o punga si inchideti. Pastrati deoparte 20 de minute.
Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie. Gatiti ceapa timp de 3-4 minute, apoi se adaugă supa, coaja de lime si sucul. Se fierbe timp de 10 minute. Curatati ardeii de coaja si semințe.
Se adauga smantana in amestecul de ceapa. Se taie ardeii în fâșii și se adaugă in tigaie. Gatiti, amestecând constant, pentru 2-3 minute. Asezonati, dupa gust, sare și piper alb.
Se incorporeaza tequila. Se lasa tigaia la foc foarte mic. Curatati avocado si feliati. Se ung fileurile de somon, pe de o parte, cu un pic de ulei.
Se încălzește o tigaie și se adaugă somonul, partea fata cu ulei în jos. Gatiti 2-3 minute, apoi ungeti cu ulei partea superioara si intoarceti. Rumeniti 2-3 minute.
Se serveste pestele pe pat de avocado, cu sos si garnisit cu ardei iute si patrunjel.
Pofta buna!