Somon la gratar cu capere
PrinteazaO reteta delicioasa de somon la cuptor cu: capere, gogosari, vin alb, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare, piper.
- 2 fileuri de somon
- 2 linguri de capere
- 1/2de gogoşar
- 50 ml de vin alb demisec
- 4 linguri de ulei de măsline
- sucul de la o lămâie
- pătrunjel
- lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă sucul de lămâie împreună cu uleiul de măsline, caperele, sare şi piper după gust.
Fileurile de somon se spală, se scurg, apoi se dau prin amestecul obţinut şi se adaugă caperele. Se lasă circa 20 de minute. între timp, se încălzeşte cuptorul la 200 de grade.
Se pune somonul împreună cu sosul obţinut într-un vas de Jena sau o tăviţă şi se dă la cuptor. Se de pătrunjel şi câteva se toacă mărunt.
Se spală şi se feliază lămâia. Se scoate somonul pe o farfurie, se presară pătrunjelul şi se decorează cu felii de lămâie şi gogoşar.
Somon la gratar cu capere
Pofta buna!