Somon la gratar cu rosii cherry
PrinteazaSomon la gratar cu rosii cherry din: somon proaspat, rosii cherry, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, pasta de rosii, zeama de lamaie, coniac, zahar, sare, piper, busuioc.
- 2 bucati somon proaspat
- 300 g rosii cherry
pentru sos:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1/2 ardei iute rosu
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura coniac
- 1 varf de zahar
- sare, piper dupa gust
pentru decor:
- busuioc verde sau creson
Mod de preparare:
Cureţi peştele de solzi şi de oase, îl speli şi îl usuci cu prosoape absorbante. Tai fileuri de peşte potrivite pentru o porţie şi le pudrezi cu puţină sare, pe partea fără piele, chiar în momentul în care le aşezi pe grătarul bine încins. Laşi peştele să se rumenească uşor, circa 3-4 minute pe fiecare parte, apoi dai fileurile deoparte.
Alături de peşte, pe grătar frigi crenguţele cu roşii cherry, doar până se înmoaie, având grijă să rămână întregi.
Separat, prepari sosul barbeque. Rumeneşti uşor, în ulei de măsline, ceapa şi ardeiul iute (tocate mărunt), adaugi usturoiul zdrobit şi stingi cu coniac si 2 linguri de apa calda. Adaugi restul ingredientelor, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si lasi sa fiarba 2 minute.
Aşezi fileurile de peşte pe o farfurie caldă, adaugi alături o crenguţă cu roşii gratinate, stropite cu sos. Garniseşti cu creson sau busuioc verde.
Somon la gratar cu rosii cherry
Pofta buna!