Somon la gratar cu sos de usturoi
PrinteazaSomon la gratar cu sos de usturoi din: rozmarin, sare, piper, usturoi, ulei de masline, lamaie, file de somon, salata verde, parmezan, rosii cherry, fasole verde.
- 1 lingura rozmarin proaspăt, tocat
- sare si piper
- 2 catei de usturoi
- ulei de măsline
- coaja și sucul de la 1 lamaie
- 2 fileuri de somon
- 1/2 salata verde
- parmezan ras
- roșii cherry
- fasole verde
Mod de preparare:
Combinati rozmarin, 1/2 linguriță de sare si usturoi în blender si pasati pana se omogenizeaza. Adăugați 1/2 ceasca ulei de măsline si procesati din nou.
Adaugati coaja de lamaie si sucul și omogenizati, apoi se condimentează cu sare și piper. Pastrati deoparte.
Se incalzeste gratarul. Ungeti pestele cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper. Procedati la fel si cu salata verde. Frigeti somonul cate 5 minute pe fiecare parte.
Adaugati si salata verde, rosiile si fasolea verde si rumeniti 3-4 minute pe ambele parti.
Serviti fileurile de somon cu salata, rosii, fasole verde, parmezan si sos de usturoi.
Pofta buna!