Somon la grătar

Printeaza

O reteta delicioasa de somon la gratar cu: piper, lamaie, usturoi pudra, sare, sos de soia, zahar brun, apa, ulei.

Ingrediente: Somon la grătar

  • 650 g file de somon
  • piper cu lămâie (se găseşte la marile magazine)
  • pudră de usturoi
  • sare
  • 70 ml sos de soia
  • 70 g zahăr brun
  • 70 ml apă
  • 50 ml ulei

 

Mod de preparare:

Condimentează somonul cu piperul de lămâie, pudra de usturoi şi sare. într-un vas mic, amestecă sosul de soia, zahărul, brun, apa şi uleiul, până când se obţine un sos omogen. Pune somonul la marinat în sosul preparat şi dă-la frigider pentru minimum 2 ore.

Intre timp, încălzeşte grătarul la foc mediu, unge-l cu ulei şi aşază peştele pe grătar (aruncă sosul). Lasă somonul pe grătar 6-8 minute, să se facă pe ambele părţi, apoi serveşte-l cu garnitura preferată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.