Somon şi lavrac la grătar cu salată creaţă
PrinteazaO reteta de somon si lavrac la gratar cu salata creata din: file de lavrac, file de somon, lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa, salata creata, sare, piper si rosii.
- 250 g file de lavrac
- 250 g file de somon
- 1 lămâie
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă
- salată creaţă
- sare şi piper
pentru decor:
- 4 roşii
Mod de preparare:
Curăţă cele două feluri de peşte de eventualele oase şi de piele şi pune-le pe o tavă presărată cu sare şi stropită cu puţin ulei de măsline.
Stoarce lămâia şi dizolvă un praf de sare în jumătate din zeama obţinută; pune o lingură ulei de măsline si amestecă bine până când obţii o emulsie, apoi toarn-o peste peşte.
Curăţă ceapa, taie-o lamele subţiri şi pune-o în marinată, peste peşte.
Acoperă cu folie alimentară şi las-o 10 minute în frigider.
Scoate bucăţile de peşte din marinată şi taie-le pătrate.
Spală, zvântă salata şi rupe-o direct pe farfurii, asezoneaz-o cu un praf de sare, două linguri ulei de măsline şi zeama de lămâie oprită.
Frige bucăţile de peşte doar pe o parte, în aşa fel încât acestea să fie tari şi crocante pe o parte, iar pe cealaltă, moi şi suculente.
Pune-le peste salată şi serveşte-le fierbinţi, decorate cu o roşie.
Somon şi lavrac la grătar cu salată creaţă
Poftă bună!