Somon cu legume si crema de branza
PrinteazaSomon cu legume si crema de branza din: ulei de masline, vinete, usturoi, ardei grasi, dovlecei, suc de rosii, supa de legume, frunze de busuioc, crema de branza, pesmet, seminte de pin, fileuri de somon si paine crocanta.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 2 vinete, taiate cuburi
- 6 catei de usturoi, feliati
- 5 ardei rgasi de culori diferite, curatati si taiati cuburi
- 3 dovlecei mari, taiati cuburi
- 700 g suc de rosii mai gros
- 300 ml supa de legume
- 1 mana frunze de busuioc, majoritatea tocate, pastreaza cateva frunze intregi pentru decor
pentru somon:
- 125 g crema de branza cu usturoi sau ceapa verde
- 100 g crema de branza dietetica
- 50 g de pesmet
- 40 g seminte de pin, tocate grosier
- 8 fileuri de somon, fara piele
- paine crocanta, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-un wok sau într-o cratiţă mare, adaugă vinetele şi sotează-le 5 minute, amestecând încontinuu, până se înmoaie şi se rumenesc. Adaugă usturoiul şi mai amestecă puţin.
Pune peste ele restul legumelor, passata, supa şi jumătate din busuiocul tocat.
Asezonează, acoperă cu un capac şi lasă totul pe foc timp de 20 de minute, amestecând ocazional, până se înmoaie legumele.
Lasă totul să se răcească, presară busuiocul rămas şi transferă în 8 caserole de 250ml.
Pentru somon, amestecă bine cremele de brânză, apoi, separat, pesmetul cu seminţele de pin.
Unge peştele cu mixul de brânză, apoi tăvăleşte-l prin pesmetul cu seminţe de pin.
Pune câte 1 bucată de peşte în fiecare caserolă cu ratatouille.
Aşază recipientele în pungi pentru congelator şi sigilează-le.
Porţiile trebuie consumate până în 6 săptămâni. înainte de servire, despachetează vasele, aşază-le pe o tavă în cuptorul rece, apoi încălzeşte-le la 200°C, timp de 55 de minute, până când peştele se pătrunde.
Verifică după primele 30 de minute – când crusta de pesmet se rumeneşte prea mult, acoperă vasul cu folie de aluminiu.
Serveşte cu busuioc presărat şi cu pâine, dacă doreşti.
Somon cu legume si crema de branza
Pofta buna!
Somonul cu legume e preferatul meu
Foarte bine arata somonul cu legume si crema de branza