Somon cu legume fierte

Printeaza

Somon cu legume fierte din: somon, sare, piper, cartofi, porumb, fasole, morcovi, rosii, unt, usturoi, patrunjel, lamaie si cimbru.

Ingrediente:

  • 800 g somon
  • sare
  • piper
  • 3-4 cartofi
  • 200 g porumb din conserva
  • 100 g fasole fideluta
  • 1-2 morcovi
  • 2 rosii
  • 50 g unt
  • 2-3 catei de usturoi
  • o legatura patrunjel
  • 3-4 lamai
  • 2-3 crengute cimbru

 

Mod de preparare:

Se condimentează somonul cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu o folie şi se lasă câteva minute la frigider.

Separat, se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie cubu-leţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare împreună cu fasolea fideluţă.

După ce au fiert, se amestecă cu porumbul, se toarnă untul tcipit, usturoiul pisat şi se presară sare şi piper.

Se încinge grătarul, se unge cu un strop de ulei ca să nu se ardă şi se pun bucăţile de somon.

După ce s-au rumenit, se pun pe platou, se adaugă amestecul de legume, se ornează cu bucheţele de pătrunjel şi salată şi se serveşte cu lămâie din abundentă.

Somon cu legume fierte

Somon_cu_legume_fierte

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Somonul e cel ami bun peste!

  2. Bun somonul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.