Somon cu legume si masline

Printeaza

Somon cu legume si masline din: fileuri de somon, piper, sare, verdeata, unt, vin, ulei de rapita, usturoi, ardei, ceapa, rosii, morcov, masline verzi.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de somon (600 g)
  • piper
  • sare
  • 1 legatura verdeata, preferabil patrunjel
  • 70 g unt
  • 20 ml vin alb
  • 3 linguri ulei de rapita
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 12 masline verzi

 

Mod de preparare:

Topeşti untul într-o tiga­ie şi prăjeşti fileurile de peşte câte 5 minute pe fiecare parte.

Scoţi peştele pe şerveţele absorbante, îl presari cu sare şi piper respectând recomandările medicului şi păstrezi somonul la cald.

Cureţi legumele şi le speli. Tai roşiile felii, ceapa solzişori, celelalte legume în rondele.

Le sotezi 4-5 minute în uleiul încins, picurând câte puţin vin diluat cu apă fierbinte, după care adaugi usturoiul curăţat şi tăiat în lamele fine şi măslinele verzi, con­tinuând să le înăbuşi 1 minut.

Presari porţiile de peşte şi legume cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

 

Somon cu legume si masline

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.