Somon cu legume si masline
PrinteazaSomon cu legume si masline din: fileuri de somon, piper, sare, verdeata, unt, vin, ulei de rapita, usturoi, ardei, ceapa, rosii, morcov, masline verzi.
Ingrediente:
- 4 fileuri de somon (600 g)
- piper
- sare
- 1 legatura verdeata, preferabil patrunjel
- 70 g unt
- 20 ml vin alb
- 3 linguri ulei de rapita
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 1 morcov
- 12 masline verzi
Mod de preparare:
Topeşti untul într-o tigaie şi prăjeşti fileurile de peşte câte 5 minute pe fiecare parte.
Scoţi peştele pe şerveţele absorbante, îl presari cu sare şi piper respectând recomandările medicului şi păstrezi somonul la cald.
Cureţi legumele şi le speli. Tai roşiile felii, ceapa solzişori, celelalte legume în rondele.
Le sotezi 4-5 minute în uleiul încins, picurând câte puţin vin diluat cu apă fierbinte, după care adaugi usturoiul curăţat şi tăiat în lamele fine şi măslinele verzi, continuând să le înăbuşi 1 minut.
Presari porţiile de peşte şi legume cu pătrunjel verde proaspăt tocat.
Somon cu legume si masline
Pofta buna!