Tartine cu Somon Afumat și Cremă de Brânză – un aperitiv rafinat și gustos, perfect pentru orice ocazie. Acest preparat îmbină armonios aromele delicate ale somonului afumat cu textura fină și cremoasă a brânzei, oferind o experiență culinară de neuitat. Ingrediente: 200 g somon afumat, tăiat felii subțiri 150 g cremă de brânză (preferabil […]
Somon cu legume si sos
PrinteazaSomon cu legume si sos din: somon, ardei, rosii, conopida, morcovi, porumb, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g somon congelat
- 1 ardei capia
- 5-6 roşii cherry
- câteva bucheţele de conopidă
- 2 morcovi tineri
- 1 porumb copt
Dressing:
- câţiva căţei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1/2 lămâie
- boabe de coriandu
- boabe de piper negru
- frunze de busuioc proaspăt
- sare
Mod de preparare:
Somonul se decongelează în frigider, se scurge apa rezultată, se ţine în 2 linguri ulei măsline, zeama de lămâie, sare şi busuioc pentru 30 de minute, la rece, apoi se frige pe tigaia unsă cu o lingură ulei măsline, pentru 10 minute, pe ambele părţi.
Morcovul şi conopida se fierb 10 şi respectiv 5 minute în apă cu sare. Fâşiile de ardei, roşiile şi porumbul se frig pe grill.
Căţeii de usturoi, boabele de coriandru şi piper, frunzele de busuioc, uleiul de măsline, sarea şi zeama de lămâie se amestecă cu blenderul şi se pasează, rezultând dressingul.
Se pune pe farfurie bucata de somon, alături legume şi se asezonează cu dressingul, frunze de busuioc şi pătrunjel verde.
Se serveşte cald.
Pofta buna!
Somon la Grătar cu Cimbru și Miere
Somon la Grătar cu Cimbru și Miere – Aroma Perfectă pentru O Cină Delicioasă din: somon, miere, sos de soia, cimbru, usturoi, sare, piper, ulei. Somonul la grătar cu cimbru și miere este o rețetă care combină dulceața mierii cu aroma puternică de cimbru și un strop de sos de soia, oferind astfel un gust […]