Somon cu legume la tavă şi sos de hrean
PrinteazaSomon cu legume la tavă şi sos de hrean din: pastarnaci, sfecla, morcovi, somon, mustar, pasta de hrean, smantana, otet de cidru si marar.
- 4 pstarnaci, feliati pe lung
- 4 sfecle mici, taiate in felii groase
- 6 morcovi, feliati pe lung
- 4 bucati de somon a cate 125 g
- 2 linguri mustar cu boabe
- 2 linguri pasta de hrean
- 150 ml de smantana
- 1 lingura otet de cidru
- 1 lingura marar tocat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C/gaz 6. Amesteca bine legumele cu uleiul si asezoneaza. Asaza-le intr-un singur strat pe o tava mare.
Da-le la cuptor 30 de minute. Asezoneaza pestele si unge-l cu mustar.
Cand legumele mai au 10 minute de stat la cuptor, asaza somonul peste ele.
Intr-un bol mic, amesteca hreanul, smantana, otetul si mararul.
Asezoneaza si serveste sosul impreuna cu somonul si legumele coapte.
Somon cu legume la tavă şi sos de hrean
Pofta buna!