Somon cu legume
PrinteazaO reteta de somon cu legume din: fileuri de somon, ardei grasi, spanac, usturoi, ulei de masline, mustar, miere, suc de grepfrut, sare si piper. Carnea de peşte este bogată în grăsimi polinesaturate denumite Omega 3. Omega 3 asigură o protecţie sigură a muşchiului inimii şi a vaselor sanguine şi de asemenea, ajută la echilibrarea nivelului calciului din organism. Popu¬laţiile care au o alimentaţie bogată în peşte au o incidenţă foarte scăzută a bolilor de inimă si sunt ferite de infarct.
- 4 fileuri de somon
- 2 ardei grasi (rosu/verde)
- 500 g spanac
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura mustar
- 1 lingura miere
- 500 ml suc de grepfrut
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecati mierea cu mustarul, sucul de grepfrut, sare si piper si in aceasta marinata puneti fileurile de peste de pe o zi, pe alta, la rece. Opariti spanacul ales cu 1 l apa clocotita in care ati pus sare.
Lasati-l apoi sa se scurga. Caliti in ulei ardeii taiati in bastonase. Peste ardei adaugati spanacul si usturoiul pisat si strecurati marinata in care a stat pestele. Lasati sa fiarba la foc potrivit. Prajiti pestele la gratar sau in tigaie, dupa plac si serviti-l cu garnitura de spanac si legume.
Somon cu legume
Pofta buna!