Somon cu linte şi curry
PrinteazaSomon cu linte şi curry din: cotlete de somon, linte, curry, ceapa rosie, ulei de masline, rosii, lamaie, usturoi, ardei capia, ardei iute, ulei de masline, lamaie, sare, piper, menta, castraveti verzi, gulii.
- 4 cotlete de somon
- 150 g linte
- 10 g curry
- doua cepe rosii
- 4 linguri cu ulei de masline
- 3 rosii
- o lamaie
- un catel de usturoi
- doi ardei capia
- un ardei iute
- 100 ml ulei de masline
- o lamaie
- sare
- piper
- menta
- castraveti verzi
- gulii
Mod de preparare:
Lintea se spală, se pune la fiert 15-20 de minute, se schimbă apa şi se continuă fierberea până se înmoaie. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt sau felii subţiri.
Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se toacă mărunt şi se pune lângă ceapă.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se căleşte ceapa, usturoiul şi ardeii, se adaugă lintea, roşiile rase, se condimentează şi se mai ţine două minute pe foc.
Se adaugă sucul de lămâie, mentă tocată şi se păstrează la cald. Cotletele de somon se spală, se condimentează, se presară cu mentă tocată şi curry, sare şi piper.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 10-15 minute.
Se serveşte totul ca atare, cu salată de castraveţi verzi sau salată de gulii.
Somon cu linte şi curry
Pofta buna!