Somon cu linte, spanac, iaurt si plante aromatice
PrinteazaSomon cu linte, spanac, iaurt si plante aromatice din: fileuri de somon, sare, piper negru, prosciutto, ulei de măsline, suc de lamaie, plante aromatice (pătrunjel verde, busuioc, mentă), spanac, iaurt natural.
Ingrediente:
- 4 fileuri de somon, fără piele şi oase a câte 225 g fiecare
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 8 felii de prosciutto
- ulei de măsline
- sucul de la 1 lămâie
- 2 mâini zdravene de amestec de plante aromatice (pătrunjel verde, busuioc, mentă), tocate
- 3 mâini mari de spanac, tocat
- 200 ml iaurt natural
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Puneţi lintea întf-un vas, acope- riţi-o cu apă, aduceţi-o în clocot şi lăsaţi-o să fiarbă încet până când se frăgezeşte.
Condimentaţi fileurile de somon cu puţin piper înainte de a le înveli în feliile de prosciutto. Lăsaţi o parte din carnea peştelui la vedere.
Stropiţi cu ulei de măsline şi puneţi la cuptor timp de 10 minute, până când feliile de prosciutto s-au rumenit. Puteţi coace somonul mai puţin, dacă vă place să-l serviţi mai crud.
Scurgeţi lintea şi asezonaţi-o după gust, punând sare, piper, sucul de lămâie şi 4 linguri bune de ulei de măsline.
Chiar înainte de a servi, amestecaţi plantele aromatice şi spanacul cu lintea la temperatură înaltă, până când aproape se topesc.
Plasaţi-le pe aceeaşi farfurie cu somonul şi finalizaţi turnând puţin iaurt uşor condimentat.
Somon cu linte, spanac, iaurt si plante aromatice
Pofta buna!