Somon cu mango si ananas

Printeaza

Somon cu mango si ananas din: cotlete de somon, mango, ananas, miere, lamaie, portocala, sos de soia, ghimbir, scortisoara, frunze de salvie, menta, piper, orez basmati, cartofi dulci.

 

Ingrediente:

  • 4 cotlete de somon
  • doua bucati de mango
  • un ananas
  • miere
  • o lamaie
  • o portocala
  • 40 ml sos de soia
  • o lingurita de ghimbir ras
  • 5 g scortisoara
  • doua frunze de salvie
  • doua crengute de menta
  • piper
  • orez basmati
  • cartofi dulci

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun două linguri cu miere, sucul de lămâie şi portocală, sosul de soia şi ghimbirul.

Se adaugă puţin piper, salvie şi mentă tocată şi scorţişoara măcinată.

Se amestecă bine cu lingura ca să se omogenizeze ingredientele, se ia puţin din marinata rezultată şi se pune într-un bol.

In ce a mai rămas se pun cotletele de somon spălate şi scurse de apă.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute, întorcând peştele din când în când ca să se pătrundă uniform.

Mango şi ananasul curăţat de coajă se taie cubuleţe şi se piun la prăjit în marinata oprită până încep să se caramelizeze.

Se scot într-un bol, se pun cotletele de somon cu tot cu marinată şi se prăjesc circa 10-15 miinute, întorcându-se pe toate piărţile.

serveste ca atare, cu o garnitura de orez basmati sau cu cartofi dulci copti.

Somon cu mango si ananas

Somon_cu_mango_si_ananas

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.