Somon marinat cu cimbru
PrinteazaSomon marinat cu cimbru din: somon, sare, piper, lamaie, usturoi, cimbru, boabe de piper, apa, ulei de masline.
- 300 g somon proaspăt, cu sau fără piele
- sare și piper
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita boabe de piper
- 1/2 linguriță sare
- 200 ml de apă
- 150 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Se taie somonul în bucati, se condimentează cu sare și piper. Se toarnă apă și ulei într-o cratiță și se adaugă somonul. Zdrobiti piperul și adăugați-l impreuna cu sarea și cimbrul in oala.
Zdrobiti usturoiul și se adaugă in cratita. Adaugati 3 felii de lamaie. Aduceti la foc mic si se lasa sa fiarba acoperit 12-15 minute. Se amestecă cu atenție.
Se toarnă totul într-un borcan curat, se adauga restul de felii de lamaie si se umple cu ulei de măsline.
Lasati la marinat timp de cel puțin 24 de ore.
Pofta buna!