Somon marinat cu cimbru

Printeaza

Somon marinat cu cimbru din: somon, sare, piper, lamaie, usturoi, cimbru, boabe de piper, apa, ulei de masline.

Ingrediente: Somon marinat cu cimbru

  • 300 g somon proaspăt, cu sau fără piele
  • sare și piper
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1/2 linguriță sare
  • 200 ml de apă
  • 150 ml ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se taie somonul în bucati, se condimentează cu sare și piper. Se toarnă apă și ulei într-o cratiță și se adaugă somonul. Zdrobiti piperul și adăugați-l impreuna cu sarea și cimbrul in oala.

Zdrobiti usturoiul și se adaugă in cratita. Adaugati 3 felii de lamaie. Aduceti la foc mic si se lasa sa fiarba acoperit 12-15 minute. Se amestecă cu atenție.

Se toarnă totul într-un borcan curat, se adauga restul de felii de lamaie si se umple cu ulei de măsline.

Lasati la marinat timp de cel puțin 24 de ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.