Somon marinat cu fenicul

Printeaza

O reteta de somon marinat cu fenicul din: somon, boabe de piper rosu, ulei de masline extravirgin, fire de civeta, sare, bulbi de fenicul, sofran, supa concentrata de legume, usturoi, sare si piper alb.

Ingrediente:Somon marinat cu fenicul

  • 1 somon
  • 2 linguri boabe de piper roşu
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • câteva frunze de hasmaţuchi câteva frunze de cimbru
  • 3 fire civetă (sau ceapă verde)
  • sare

pentru fenicul:

  • 2 bulbi de fenicul
  • 1 pliculeţ cu şofran
  • 100 ml supă concentrată de legume
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Curăţă bine somonul şi taie-1 fileuri cu un cuţit foarte bine ascuţit, având grijă să nu rupi carnea şi să îndepăr­tezi toate oasele.

Taie ierburile aromatice mai mare şi adaugă boabele de piper roşu zdrobite. Tamponează somonul cu amestecul de condimente; presară-1 cu sare, după gust, apoi pune-1 într-un vas acoperit cu folie alimentară şi lasă-1 în frigider să se marineze.

Taie feniculul felii subţiri, pune-1 într-o cratiţă cu uleiul încins şi cu usturoiul zdrobit, toarnă supa şi fierbe-1 înăbuşit. Adaugă şofranul, sare şi piper, după gust.

Scoate fileurile de peşte din marinată şi curăţă-le. Prăjeşte-le într-o tigaie neaderentă unsă cu puţin ulei de măsline până când devin aurii. Ai grijă ca somonul să rămână semicrud în interior, pentru a-şi păstra vie cu­loarea.

Pune pe fiecare farfurie feliuţe de fenicul fiert, aşază deasupra bucăţi de somon, decorează cu boabe de piper şi serveşte imediat.

Somon marinat cu fenicul

Somon marinat cu fenicul

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.