Somon marinat cu fenicul
PrinteazaO reteta de somon marinat cu fenicul din: somon, boabe de piper rosu, ulei de masline extravirgin, fire de civeta, sare, bulbi de fenicul, sofran, supa concentrata de legume, usturoi, sare si piper alb.
- 1 somon
- 2 linguri boabe de piper roşu
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- câteva frunze de hasmaţuchi câteva frunze de cimbru
- 3 fire civetă (sau ceapă verde)
- sare
pentru fenicul:
- 2 bulbi de fenicul
- 1 pliculeţ cu şofran
- 100 ml supă concentrată de legume
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Curăţă bine somonul şi taie-1 fileuri cu un cuţit foarte bine ascuţit, având grijă să nu rupi carnea şi să îndepărtezi toate oasele.
Taie ierburile aromatice mai mare şi adaugă boabele de piper roşu zdrobite. Tamponează somonul cu amestecul de condimente; presară-1 cu sare, după gust, apoi pune-1 într-un vas acoperit cu folie alimentară şi lasă-1 în frigider să se marineze.
Taie feniculul felii subţiri, pune-1 într-o cratiţă cu uleiul încins şi cu usturoiul zdrobit, toarnă supa şi fierbe-1 înăbuşit. Adaugă şofranul, sare şi piper, după gust.
Scoate fileurile de peşte din marinată şi curăţă-le. Prăjeşte-le într-o tigaie neaderentă unsă cu puţin ulei de măsline până când devin aurii. Ai grijă ca somonul să rămână semicrud în interior, pentru a-şi păstra vie culoarea.
Pune pe fiecare farfurie feliuţe de fenicul fiert, aşază deasupra bucăţi de somon, decorează cu boabe de piper şi serveşte imediat.
Somon marinat cu fenicul
Pofta buna!