Somon marinat cu mărar
PrinteazaSomon marinat cu mărar
- 1 file de somon de aproximativ 1 kg, cu tot cu piele
- zeamă de la jumătate de lămâie
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Pentru marinată:
- 4 linguri de sare
- 2 linguri de fructoză
- 2 linguriţe de piper alb râşnit
- 1 sau 2 legături mari de mărar tocat (8 linguri)
Mod de preparare:
Pregătiţi fileul, îndepărtând eventualele oase cu penseta.
Pentru marinată, amestecaţi sarea, fructoza şi piperul. Repartizaţi uniform această marinată uscată peste somon, doar pe partea fără piele. Masaţi cu degetele pentru a se impregna mai bine. Adăugaţi deasupra un strat consistent de mărar.
Impachetaţi strâns în folie. Lăsaţi somonul să se marineze timp de 36 de ore la frigider. Radeţi suprafaţa somonului pentru a elimina condimentele, apoi tăiaţi felii subţiri.
Preparaţi un sos din zeama de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper. Tapetaţi fiecare farfurie cu felii subţiri de somon, apoi, cu ajutorul pensulei, acoperiţi-le cu sos. Presăraţi deasupra mărar.
Pofta buna!