Somon marinat cu miere
PrinteazaSomon marinat cu miere din: somon, ulei, lamai, miere, mustar, sare, piper, ceapa, ardei, marar.
- 10×175 g file de somon
Pentru dressing:
- 300 ml ulei de măsline
- coaja rasă de la 2 lămâi şi 4-6 linguri cu suc de lămâie
- 2 linguri rase cu miere
- 2 linguri cu muştar boabe
- sare şi piper negru măcinat
- 2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe şi feliaţi
- 8 cepe verzi, felîate
- 3-4 linguri rase cu mărar proaspăt, tăiat mărunt
Mod de preparare:ncălzeşte
Icuptorul la 220 C.
Pentru dressing, pune uleiul de măsline, coaja şi sucul de lămâie, mierea, muştarul într-un vas înalt şi asezonează. Amestecă bine. Adaugă ardeiul iute, ceapa verde şi mărarul.
Pune somonul într-o tavă puţin adâncă şi coace-l în centrul cuptorului timp de 15-20 de minute, sau până când somonul s-a rumenit puţin.
După ce s-a răcit puţin, pune-l într-o farfurie, într-un singur strat. Toarnă marinata. Lasă să se răcească peştele complet, apoi acoperă cu folie sau cu un capac şi lasă-l să se marineze în frigider cel puţin 25 de ore, sau 3 zile.
Dacă uleiul nu acoperă complet peştele, întoarce-i de câteva ori, până când peştele s-a marinat pe toate părţile.
Scoate peştele din marinată şi lasă să se scurgă tot uleiul.
Pofta buna!