Somon marinat cu sos de muştar
PrinteazaSomon marinat cu sos de muştar
Ingrediente:
Pentru marinata:
- 2 legături mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri coajă rasă de lămâie, proaspătă
- 2 linguri coajă de portocală
- 2 linguri ghimbir răzuit
- 2 linguri boabe de piper alb
- 2 linguri boabe de muştar
- 150 g sare grunjoasă
- 1 lingură capere
- 100 g zahăr
- 600 g somon sau somn
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
Pentru sosul de mustar:
- 50 g muştar iute
- 1 lingură muştar dulce
- 4 linguri ulei
- 2 linguri mărar, tocat
- 2 linguri maioneză
- 2 linguri zeamă de portocală
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toaca verdeata mărunt şi amestecâ intr-un bol mic cu condimentele rămase. Toarna jumătate din cantitate într-un vas din porţelan, aşază peştele cu pieliţa în jos şi toarnă deasupra marinata rămasă.
Acoperă vasul folie şi dă la rece (la frigider) timp de 1-2 zile, având grijă sa-l intorci din când în când. Clăteşte peştele sub un jet de apă rece, şterge-1 bine cu hârtie absorbantă şi taie-1 în felii subţiri.
Prepară sosul amestecând toate ingredientele. Serveşte peşle stropit cu sosul de muştar, pe
felii subtiri de toast, rumenite şi unse cu unt.
Somon marinat cu sos de muştar
Pofta buna!