Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştar
PrinteazaO reteta delicioasa de somon marinat cu: zahar, sare, piper alb boabe, gin, cetina de brad, mustar, otet, ulei, marar.
- 1,2 kg somon
- 50 g zahăr
- sare după gust
- 15 boabe de piper alb
- 20 ml gin
- cetină de brad
Ingrediente sos:
- 10 g muştar
- 50 g zahăr
- două linguri de oţet
- 200 ml ulei
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi fileurile de somon, apoi ştergeţi-le cu un prosop absorbant. Măcinaţi boabele de piper şi amestecaţi cu sarea şi zahărul. Puneţi o parte din fileuri într-un vas adânc. Presăraţi jumătate din amestecul de mirodenii şi aşezaţi cetina de brad.
Celelalte fileuri se presară cu amestecul de mirodenii rămas şi se aşază peste primul fileu. Se lasă câteva ore la temperatura camerei. Se pune la rece pentru 24 de ore.
Pentru sos amestecaţi muştarul, zahărul şi oţetul. Adăugaţi uleiul, apoi sare şi puţin piper. La final puneţi mărarul şi amestecaţi.
Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştar
Pofta buna!