Somon marinat in vin alb cu ierburi şi şofran

Printeaza

Somon marinat in vin alb cu ierburi şi şofran

Ingrediente:Somon marinat in vin alb cu ierburi şi şofran

  • 2 bucati somon

-pentru sos:

  • 20 g ceapa
  • 40 ml vin alb
  • 4 lingurite smantana
  • Sofran
  • Sare, piper, zeama de lamaie
  • Dovlecei, orez

Mod de preparare:

Se marinează somonul în zeama de lămâie cu ulei de măsline, usturoi şi ierburi (cimbru, rozmarin şi pătrunjel) şi se ţine 24 de ore în frigider. Se pun la foc ulei de măsline şi ceapă, până se rumeneşte un pic, la care se adaugă vin alb, după care se lasă să scadă un pic.

Se adaugă două foi de dafin şi nişte şofran, după care se trece prin strecurătoare. Apoi se adaugă smântâ­nă (dublul cantităţii sosului). Se lasă să scadă smântână pentru a căpăta consistenţă. Se asezonează cu sare, piper şi şofran.

O dată pregătit sosul, se scoate somonul de la marinat, se pune pe grătar şi se găteşte cu capac 15-20 de minute. Se pune peştele pe farfurie şi se acoperă cu sos. Se decorează cu o roşie cherry decojită, o frunză de pătrunjel şi garnitură de orez fiert, aşezată pe un pat de dovlecei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.