Somon marinat la gratar
PrinteazaSomon marinat la gratar din: file de somon, ardei gras, lamaie, capere, salata rucola, patrunjel, sare, piper. Somonul se încadrează în categoria peşte gras.
Peştii graşi nu abundă în grăsimi saturate, au volum redus de colesterol şi sunt o bună sursă de acizi graşi omega 3. Peştii graşi constituie o sursă excelentă de proteine şi vitamine din complexul B.
- 2 bucati file de somon
- 1 ardei gras
- 1 lamaie
- 50 g capere
- salata rucola
- patrunjel proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Marinăm somonul, presărându-l cu sare, zeamă de tămâie şi piper. încingem bine grătarul şi îl coacem 10 minute pe fiecare parte.
Montăm un pat din frunze de rucola şi pătrunjel, pe care aşezăm somonul. Ornăm platoul cu fâşii de ardei gras şi capere.
Somon marinat la gratar
Pofta buna!