Somon marinat la gratar

Printeaza

Somon marinat la gratar  din: file de somon, ardei gras, lamaie, capere, salata rucola, patrunjel, sare, piper. Somonul se încadrează în categoria peşte gras.

Peştii graşi nu abundă în grăsimi saturate, au volum redus de colesterol şi sunt o bună sursă de acizi graşi omega 3. Peştii graşi constituie o sursă excelentă de proteine şi vitamine din complexul B.

Ingredinete:Somon_marinat_la_gratar

  • 2 bucati file de somon
  • 1 ardei gras
  • 1 lamaie
  • 50 g capere
  • salata rucola
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Marinăm somonul, presărându-l cu sare, zeamă de tămâie şi piper. încingem bine grătarul şi îl coacem 10 minute pe fiecare parte.

Montăm un pat din frunze de rucola şi pătrunjel, pe care aşezăm somonul. Ornăm platoul cu fâşii de ardei gras şi capere.

Somon marinat la gratar

Somon_marinat_la_gratar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.