Somon cu naut si susan

Printeaza

Somon cu naut si susan din: file de somon, naut, vin, ardei, lamaie, ceapa, susan, rozmarin, marar, usturoi, zahar, ulei, sare, piper, ghimbir, curry.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de somon
  • 300 g năut
  • 200 ml vin alb sec
  • un ardei capia
  • un ardei iute mic
  • o lămâie
  • două cepe
  • seminţe de susan
  • rozmarin
  • mărar
  • doi căţei de usturoi
  • o linguriţă de zahăr tos
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • ghimbir
  • curry

 

Mod de preparare:

Somon cu naut si susan: Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se pune într-o strecurătoare.

O ceapă, ardeiul capia, ardeiul iute se taie cubuleţe şi se călesc în două linguri de ulei.

Când ceapa a devenit aurie se pun năutul, sarea, piperul şi o lingură de seminţe de susan.

Se prăjesc timp de cinci minute, se adaugă jumătate de cană de apă şi se lasă pe foc până se evaporă apa.

Din hârtie de copt pentru prăjituri se taie patru bucăţi mai mari, se pun fileurile de somon în mijloc, se stropesc cu ulei şi vin alb.

Se condimentează, se presară mărar şi rozmarin tocat, usturoiul pisat, ceapa rămasă tăiată peştişori şi zahărul tos.

Se pliază hârtia ca să rezulte o pungă, se prinde cu o sco­bitoare şi se aşază într-otavă.

Se coc la foc potrivit 20 de minute, se scot din hârtie şi se servesc alături de năutul cu susan.

La năutul cu seminţe de susan se mai poate adăuga ghimbir ras sau curry.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.