Somon cu orez roşu
PrinteazaSomon cu orez roşu din: somon, orez rosu, limete, miez de nuca, ceapa alba, ceapa rosie, otet de mere, smantana, gulii, zahar pudra, unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper.
- 4 bucati de somon
- 150 g orez rosu
- doua limete
- 100 g miez de nuca
- o ceapa alba
- o ceapa rosie
- 150 ml otet de mere
- 500 ml smantana
- 3 gulii
- 60 g zahar pudra
- 50 g unt
- o legatura de patrunjel
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun zahărul pudră, untul şi oţetul de mere. Se dau într-un clocot, se adaugă guliile curăţate de coajă şi tocate mărunt. Se fierbe totul până ce guliile s-au înmuiat, se adaugă smântână, se condimentează, se amestecă şi se ia de pe foc.
Bucăţile de somon se spală, se scurg de apă, se stropesc cu ulei de măsline şi suc de lămâie, se condimentează şi se aşază pe o hârtie de copt pusă într-o tavă.
Se pun pe fiecare frunze de pătrunjel, se înfăşoară cu hârtie, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20-25 de minute. Orezul roşu se fierbe în apă cu sare şi se pune la scurs într-o strecurătoare.
Se încinge restul de ulei, se adaugă cepele tocate, se călesc două minute, apoi se adaugă orezul. Se călesc cinci minute, se adaugă puţină apă şi se fierb zece minute. Se pune somonul în farfurii, alături de orezul roşu şi se tornă peste peşte sosul de gulii.
In momentul servirii se presara cu patrunjel si miez de nuca tocat marunt.
Somon cu orez roşu
Pofta buna!