Somon cu pancetta, seminte de pin si otet balsamic
PrinteazaSomon cu pancetta, seminte de pin si otet balsamic din: radicchio (cicoare roşie), pancetta sau bacon afumat cu striuri, frunze de maghiran sau busuioc proaspăt, seminţe de pin, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic, sare de mare, piper negru, fileuri de somon.
Ingrediente:
- 1 căpăţână de radicchio (cicoare roşie), tăiată pe jumătate şi apoi feliată în lungime
- 8 felii de pancetta sau bacon afumat cu striuri
- 1 mână de frunze de maghiran sau busuioc proaspăt
- 1 mână de seminţe de pin, prăjite
- ulei de măsline extravirgin
- oţet balsamic
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 2 bucăţi a câte 225 g fileuri de somon, curăţate de piele şi dezosate
Mod de preparare:
Incingeţi o tigaie cu grătar şi puneţi feliile de radicchio.
Căliţi-le cam 1 minut pe fiecare parte. Scoateţi feliile lungi cu frunze de radicchio şi puneţi-le într-un castron.
Prăjiţi feliile de pancetta sau bacon în tigaia cu grătar, apoi scoateţi-le şi adăugaţi-le peste radicchio.
Presăraţi maghiranul şi seminţele de pin prăjite în castron şi stropiţi bine cu 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin.
Adăugaţi 2-3 linguri de oţet balsamic şi asezonaţi după gust.
Frigeţi somonul atât cât să rămână roz la mijloc şi serviţi-l cu feliile de radicchio şi pancetta pe care tocmai le-aţi pregătit.
Somon cu pancetta, seminte de pin si otet balsamic
Pofta buna!