Somon pane cu piure
PrinteazaSomon pane cu piure din: somon, pesmet, ou, faina, cartofi, pastarnac, patrunjel, telina, unt, salata rucola, susan, ulei, lamaie, otet, sare, piper, fistic.
- 4 bucăţi somon
- 100 g pesmet
- un ou
- 60 g făină
- 600 g cartofi
- o rădăcină de păstârnac
- o rădăcină de pătrunjel
- o ţelină
- 100 g unt
- 200 g salată rucola
- 20 g seminţe susan
- 100 ml ulei
- o lămâie
- 20 ml oţet
- sare
- piper
- fistic
Mod de preparare:
Somonul se spală, se scurge de apă şi se condimentează. Se trece prin făină, prin ou bătut apoi prin pesmet şi se repetă paşii.
Se prăjesc în ulei încins până devin aurii sau se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20-25 de minute. Cartofii, păstârnacul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se fierb separat în apă cu sare.
Se scot cu o spumieră într-un bol, se pasează cu un blender până se obţine o pastă fină apoi se adaugă untul, jumătate din uleiul de măsline, sare şi piper după gust.
Se amestecă bine cu un tel până se încorporează toate ingredientele, se aşază pe farfurii alături de somonul pane şi se presară cu seminţele de susan. Salata se amestecă bine cu oţetul, suc de lămâie, restul de ulei de măsline, sare şi se serveşte alături de piure şi somon.
Somon pane cu piure
Pofta buna!