Somon pane cu legume preparate
PrinteazaSomon pane cu legume preparate din: fileuri de somon, pesmet, faina, oua, spanac verde, ceapa alba, usturoi, ardei capia, rodie, seminte de susan, seminte de in, portocale, salata verde, sare, piper, ulei si sos de ardei dulce.
Ingrediente:
- 4 fileuri de somon
- 130 g pesmet
- 60 g faina
- doua oua
- 400 g spanac verde
- doua cepe albe
- doi catei de usturoi
- un ardei capia
- o rodie
- 30 g seminte de susan
- seminte de in
- 3 portocale
- salata verde
- sare
- piper
- ulei
- sos de ardei dulce
Mod de preparare:
Fileurile de somon se spală, se şterg de apă cu un şervet absorbant şi se condimentează.
Se trec prin făină, prin ou bătut, apoi prin pesmet.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii.
Cepele si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Se incinge putin ulei intr-o cratita, se calesc ceapa si usturoiul, apoi se adauga ardeiul capia taiat julien.
Se calesc cinci minute, se adauga spanacul, sucul de la o portocala, sare si piper, se amesteca si se tin pe foc inca cinci minute.
Se presara 15 g seminte de in si semintele de susan, se verifica de gust si se opreste focul.
Salata verde se spala, se scurge de apa, se amesteca bine cu restul portocalelor curatate si taiate felii sau cubulete si samburi de rodie.
Somonul se mai poate servi si cu un sos de ardei dulce.
Somon pane cu legume preparate
Pofta buna!
Somonul este pestele meu preferat!