Somon pe pat de legume

Printeaza

Somon pe pat de legume din: praz, dovlecel, ardei gras, rosii, unt cu verdeata, sare, piper, lamaie si patrunjel tocat.

Ingrediente:

  • 2 tulpini de praz
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei graşi
  • roşii
  • 8 linguriţe unt cu verdeaţă
  • sare
  • piper
  • 4 file de somon (a 150 g)
  • 1 lămâie
  • 1 lingură pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Somon pe pat de legume: Pregătiţi legumele, tăiaţi prazul inele, iar dovle­celul şi ardeiul fâşii. Spălaţi lămâia cu apă fierbinte, apoi daţi-o pe răzătoarea fină şi tăiaţi-o rondele. Incingeţi cup­torul la 200°C.

Ungeţi patru foi de aluminiu cu câte 1 lingură de unt cu verdeaţă. Amestecaţi legumele şi coaja de lămâie, întindeţi-le pe foaia de aluminiu şi condimentaţi-le.

Spălaţi peştele, condimentaţi-l, aşezaţi pe el rondelele de lămâie şi ungeţi-l cu restul untului cu verdeaţă.

Infăşuraţi-l în foaia de aluminiu şi închideţi şi lateralele. Lăsaţi pacheţelele 25-30 de minute la cuptor. Serviţi peştele cu legumele pregătite şi presăraţi-le cu pătrunjel. Dacă doriţi, puteţi pregăti şi orez.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.