Somon pe pat de legume
PrinteazaSomon pe pat de legume din: praz, dovlecel, ardei gras, rosii, unt cu verdeata, sare, piper, lamaie si patrunjel tocat.
Ingrediente:
- 2 tulpini de praz
- 1 dovlecel
- 2 ardei graşi
- roşii
- 8 linguriţe unt cu verdeaţă
- sare
- piper
- 4 file de somon (a 150 g)
- 1 lămâie
- 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Somon pe pat de legume: Pregătiţi legumele, tăiaţi prazul inele, iar dovlecelul şi ardeiul fâşii. Spălaţi lămâia cu apă fierbinte, apoi daţi-o pe răzătoarea fină şi tăiaţi-o rondele. Incingeţi cuptorul la 200°C.
Ungeţi patru foi de aluminiu cu câte 1 lingură de unt cu verdeaţă. Amestecaţi legumele şi coaja de lămâie, întindeţi-le pe foaia de aluminiu şi condimentaţi-le.
Spălaţi peştele, condimentaţi-l, aşezaţi pe el rondelele de lămâie şi ungeţi-l cu restul untului cu verdeaţă.
Infăşuraţi-l în foaia de aluminiu şi închideţi şi lateralele. Lăsaţi pacheţelele 25-30 de minute la cuptor. Serviţi peştele cu legumele pregătite şi presăraţi-le cu pătrunjel. Dacă doriţi, puteţi pregăti şi orez.
Poftă bună!