Somon pe pat de praz
PrinteazaO reteta savuroasa de Somon pe pat de praz din: somon, praz, limetta, ulei din samburi de struguri, sos de soia, wasabi si piper.
- 400 g somon
- 500 g praz tanar
- 2 limetta
- 4 linguri ulei din samburi de struguri
- 2 linguri sos de soia
- 1 varf cutit wasabi
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Se curăţă prazul şi se taie fâşii înguste. Se a;ază într-o tavă. Deasupra se pune fileul de somon. Se amestecă uleiul, sosul de soia, piper, wasabi şi zeama de la 1 limettă. Acest sos se toarnă peste somon.
Se acoperă tava cu capacul ei. Dacă nu are capac, se poate acoperi cu folie de aluminiu. Se dă la cuptorul încins la 7 °C termostat timp de 10 min. Se condimentează după gust. Se ornează cu o felie subţire de limettă.
Somon pe pat de praz
Pofta buna!