Somon pe pat de dovlecei
PrinteazaSomon pe pat de dovlecei din: file de somon, lamaie, sare, piper, ulei, unt, piper, dovlecei, ulei cu ierburi.
- 1 kg file de somon
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- sare
- piper
- 8 linguri de ulei de măsline
- 6 linguri de unt
- 2 linguri de boabe de piper
- 4 dovlecei
- 4 linguri de ulei cu ierburi
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 160 °C (ventilator 140 °C). Se taie fileul de somon în 8 bucăţi şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Apoi se condimentează cu sare şi piper.
Se încing într-o tigaie uleiul de măsline şi cel 4 linguri de unt şi se prăjesc pentru scurt timp bucăţile de somon. Se mută apoi bucăţile de somon într-o tavă de friptură cu capac. Se zdrobesc cu cuţitul boabele de piper şi se presară peste peşte.
Se bagă tava la cuptor circa 8 minute.
Se curăţă dovleceii şi se taie în fâşii subţiri. Se încinge restul de unt, în care se călesc apoi fâşiile de dovlecei circa 3 minute. La final se condimentează. Se aranjează pe farfurii şi se stropesc cu uleiul cu ierburi aromatice.
Pe patul de dovlecei se aşează bucăţile de somon.
Pofta buna!