Somon pe pat de fenicul

Printeaza

Somon pe pat de fenicul din: file de somon, lamaie, unt cu verdeata, fenicul, vin, smantana, mustar, sare, piper.

Ingrediente:Somon pe pat de fenicul

  • 4 bucăţi file de somon curate
  • o lingură suc de lămâie
  • 3 linguri unt cu verdeaţă
  • 3 bucăţi fenicul (bulb)
  • 250 ml vin alb
  • 200 g smântână creme fraîche
  • o lingură muştar dulce
  • sare
  • piper (din râşniţâ)

 

Mod de preparare:

Peştele se usucă cu un şervet şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se curăţă bulbul de fenicul, se păstrează frunzele verzi pentru decor, iar bulbul se taie în rondele subţiri.

Untul se încinge într-o tigaie de teflon şi se prăjeşte somonul pe fiecare parte câte 5 minute. Apoi se condimentează cu sare şi piper din râşniţă. Se păstrează la cald. Se încălzeşte fondul obţinut şi se prăjeşte în el feniculul, circa 4 minute, se adaugă vinul alb şi se mai lasă să stea circa 3 minute.

Se amestecă smântână cu muştarul şi se adaugă la fenicul. Se dispune pe farfurii şi se aranjează deasupra bucăţile de somon. Ca garnitură se potriveşte orez sau cartofi natur.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.