Somon in pergament cu visine
PrinteazaO reteta de somon in pergament cu visine din: somon, jambon, visine, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
- 4 bucati somon
- 8 felii jambon crud uscat
- 150 g visine
- 1 lamaie
- 4 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presăraţi fiieul de somon cu sare, piper şi coajă de lămâie rasă. împachetaţi fiecare bucată în câte 2 felii de jambon. Puneţi pacheţelele astfel formate pe câte un pătrat de hârtie pergament, cu latura de 20cm. Spălaţi vişinele, scoateti-le sâmburii şi repartizaţi-le în mod egal în cele 4 pacheţele.
Puneţi şi câte un căţel de usturoi şi stropiţi totul cu câte 1 lingură ulei şi 1 linguriţă zeamă de lămâie. Potriviţi de sare şi piper, după gust, şi împachetaţi hârtia, astfel încât să nu curgă conţinutul pachetului. Puneţi pacheţelele astfel pregătite într-o tavă, în cuptorul încins.
Coaceţi la foc potrivit spre mare circa 30-40 de minute. După ce le scoateti din cuptor, lăsaţi-le câteva minute să se răcească, apoi desfaceţi-le şi serviţi-le calde. Atenţie la aburul fierbinte, când desfaceţi pacheţelele!
Somon in pergament cu visine
Pofta buna!