Fazan în Sos de Rodie și Miere din: fazan, sare, piper, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, suc de rodie, miere, rozmarin, seminte de rodie, frunze de menta. Această combinație inovatoare de dulceața mierii cu aciditatea sucului de rodie aduce o explozie de gusturi în fiecare înghițitură, oferind o notă exotică cărnii de fazan. Perfect […]
Somon picant cu salata de cuscus
PrinteazaSomon picant cu salata de cuscus: din: file de somoc, portocala, ulei de masline, harissa, cuscus, castravete, patrunjel, fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 2 fileuri de somon fără piele
- coaja rasă şi zeama de la 1 portocală
- 1 lingură ulei de măsline
- 1-2 linguriţe de harissa
- 100g de cuşcuş
- 1/2 castravete, tocat fin
- 1 ceapă roşie mică, tocată fin
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat sau 1/2 de mână de mentă
- 1 lingură fulgi de migdale, prăjiţi
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C şi aranjează somonul într-un vas termorezistent adânc. Combină zeama de portocală cu uleiul şi harissa, apoi toarnă acest sos peste somon şi dă-l la cuptor 10-12 minute, până când peştele se rupe uşor, dar este încă umed.
Intre timp, pune cuşcuşul într-o oală, împreună cu coaja rasă de portocală, 200ml de apă şi puţină sare. Fierbe-l până când apa începe să clocotească pe marginile oalei, apoi acoperă-l şi stinge focul.
După 5 minute, transferă cuşcuşul într-un bol, adaugă castravetele, ceapa, pătrunjelul şi migdalele şi amestecă totul pentru a-l servi cu somonul şi zeama picantă lasată de acesta.
Somon picant cu salata de cuscus
Pofta buna!
Fazan în Sos de Rodie și Miere