Somon picant la tigaie

Printeaza

Somon picant la tigaie din: somon, usturoi, ghimbir, praf curry, chimen, boia iute, lime, ulei de masline, patrunjel, sare.

Ingrediente:

  • 4 bucati somon
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1 varf de cutit praf curry
  • 1 varf de cutit chimen macinat
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 2 lime sau lamai, coaja rasa si zeama
  • 130 ml ulei de masline
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Zdrobiţi usturoiul cu sare grunjoasă şi frecaţi bine. Adăugaţi ghimbirul şi continuaţi să zdrobiţi, până obţineţi o pastă.

Puneţi apoi curry-ul, chimenul şi sucul de lămâie, frecaţi şi încorporaţi 100 ml ulei de măsline şi pătrunjelul.

Ungeţi bucăţile de peşte cu acest amestec şi lăsaţi-le la marinat 10 min.

Incingeţi restul de ulei şi prăjiţi peştele la foc mediu, cca 3-4 min pe fiecare parte.

 

Somon picant la tigaie

Somon_picant_la_tigaie

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.