Somon picant la tigaie
PrinteazaSomon picant la tigaie din: somon, usturoi, ghimbir, praf curry, chimen, boia iute, lime, ulei de masline, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 4 bucati somon
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 varf de cutit praf curry
- 1 varf de cutit chimen macinat
- 1/2 lingurita boia iute
- 2 lime sau lamai, coaja rasa si zeama
- 130 ml ulei de masline
- 1 lingura patrunjel tocat
- sare
Mod de preparare:
Zdrobiţi usturoiul cu sare grunjoasă şi frecaţi bine. Adăugaţi ghimbirul şi continuaţi să zdrobiţi, până obţineţi o pastă.
Puneţi apoi curry-ul, chimenul şi sucul de lămâie, frecaţi şi încorporaţi 100 ml ulei de măsline şi pătrunjelul.
Ungeţi bucăţile de peşte cu acest amestec şi lăsaţi-le la marinat 10 min.
Incingeţi restul de ulei şi prăjiţi peştele la foc mediu, cca 3-4 min pe fiecare parte.
Somon picant la tigaie
Pofta buna!