Somon picant

Printeaza

Somon picant din: fileuri de somon, zeama de lime, praf de chilli, chimion, boia afumata, coriandru, zahar brun, ulei de floarea soarelui, orez, avocado, rosii cherry, ceapa verde, ulei de masline si coriandru.

Ingrediente:

  • 2 fileuri de somon, cam 140 g fiecare
  • zeama de la 1 lime
  • 1 varf de cutit de praf de chilli
  • 1/2 lingurita de chimion macinat
  • 1/2 lingurita de boia afumata
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • 1 varf de cutit zahar brun
  • un pic de ulei de floarea soarelui
  • orez fiert, pentru servit

salsa:

  • 1 avocado copt, decojit si taiat cubulete
  • 1 mana de rosii cherry taiate sferturi
  • 2 cepe verzi, taiate felii
  • zeama de la 1 lime
  • 1 strop ulei de masline
  • 1 punga de coriandru, jumatate tocata grosier

 

Mod de preparare:

pune somonul intr-un bol, se toarna deasupra zeama de lime si se lasa la marinat 5 minute.

Intre timp, se amesteca toate condimentele, impreuna cu zaharul. scoate somonul din zeama de lime si se da prin condimente, astfel incat sa fie complet acoperit cu aceasta.

incinge grilul la treapta de sus. Se unge o tava, apoi se asaza somonul in tava cu pielea in jos. tine sub grill 5 minute, pana ce s-a patruns, iar marginile incep sa se innegreasca.

amesteca usor toate ingredientele pentru salsa impreuna cu coriandrul tocat grosier, in timp ce se coace somonul.

Cand pestele este gata, se serveste cu salsa, orez si restul de coriandru.

 

Somon picant

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.