Somon prajit cu legume si sos de mustar
PrinteazaO reteta de somon prajit cu legume si sos de mustar din: praz, file de somon, marar, supa de legume, cartofi, ulei, sare, piper, suc de lamaie, faina, mustar si amidon.
- 1 fir praz
- 800 g file de somon
- 1/2 legatura de marar
- 300 ml supa de legume
- 750 g cartofi
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri faina
- 2 linguri mustar
- 2 linguri amidon
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 25 minute. Se scurg, se decojesc si se taie felii. Se curata prazul si se spala; se taie rondele. Intr-o tigaie se incing 2 linguri ulei si se prajesc rondele de cartofi si de praz circa 10 minute.
Se sareaza si se pipereaza. Se spala pestele, se sterge si se taie in 8 bucati. Se stropesc cu suc de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Se tavalesc rpin faina si se scutura de surplus.
Se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei si se rumenesc bucatile de peste pe ambele fete. Se scot si se asaza pe patul de legume. Se incalzesc la foc moderat circa 5 minute. Se toaca mararul.
Se da la fiert supa si se stinge cu amidonul dizolvat in prealabil in putin apa rece; se amesteca si se da in clocot, cu mustar si jumatate din cantitatea de marar tocat. Se serveste cu peste si se orneaza cu restul de marar.
Somon pajit cu legume si sos de mustar
Pofta buna!