Somon prajit cu smantana si sos
PrinteazaSomon prajit cu smantana si sos din: praz, usturoi, file de somon, ulei, sare, piper, portocale, limette, coriandru verde, wasabi si smantana.
- 1 legătură praz
- 2 căței de usturoi
- 700 g filé de somon (fără piele)
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 2 portocale
- 2 limette
- 1/2 legătură coriandru verde
- 1/2 linguriță wasabi
- 4 linguri smântână
Mod de preparare:
Prazul se taie rondele. Usturoiul se toacă. Peștele se taie în 8 fâșii. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc fâșiile de somon de jur împrejur cca 4 min.; se sărează și se piperează. Se stoarce sucul de la 1 portocală și 1/2 limettă.
Se adaugă la pește ceapa și usturoiul și se călesc 1 min. Se toarnă suc de potrocală și 2 linguri suc de limette, împreună cu 1/2 ceașcă apă. Se dă în clocot.
Cea de-a doua portocală se taie felii, care la rândul lor se taie jumătăți. Limettele se taie felii. Se toacă 1/2 din cantitatea de coriandru. Pasta wasabi se dizolvă în sos, amestecând. Se adaugă coriandrul tocat, sare și piper, după gust.
Peștele se servește cu sos, ornat cu felii de portocale și limette. Se așază deasupra câte o porție mică de smântână. Se presară frunze de coriandru.
Somon prajit cu smantana si sos
Pofta buna!