Somon prajit cu smantana si sos

Printeaza

Somon prajit cu smantana si sos din: praz, usturoi, file de somon, ulei, sare, piper, portocale, limette, coriandru verde, wasabi si smantana.

Ingrediente:Somon_prajit_cu_smantana_si_sos

  • 1 legătură praz
  • 2 căței de usturoi
  • 700 g filé de somon (fără piele)
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 2 portocale
  • 2 limette
  • 1/2 legătură coriandru verde
  • 1/2 linguriță wasabi
  • 4 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Prazul se taie rondele. Usturoiul se toacă. Peștele se taie în 8 fâșii. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc fâșiile de somon de jur împrejur cca 4 min.; se sărează și se piperează. Se stoarce sucul de la 1 portocală și 1/2 limettă.

Se adaugă la pește ceapa și us­tu­roiul și se călesc 1 min. Se toar­nă suc de potrocală și 2 linguri suc de limette, împreună cu 1/2 ceașcă apă. Se dă în clocot.

Cea de-a doua portocală se taie felii, care la rândul lor se taie jumătăți. Limettele se taie felii. Se toacă 1/2 din cantitatea de coriandru. Pasta wasabi se dizolvă în sos, amestecând. Se adaugă coriandrul tocat, sare și piper, după gust.

Peștele se servește cu sos, ornat cu felii de portocale și limette. Se așază deasupra câte o porție mică de smântână. Se presară frunze de coriandru.

Somon prajit cu smantana si sos

Somon_prajit_cu_smantana_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.