Somon prajit cu garnitura de dovlecei
PrinteazaSomon prajit cu garnitura de dovlecei din: somon, lamaie, sare, piper, ulei, dovlecei, usturoi, rosii, cimbru.
- 4 fileuri somon (600 g)
- sucul unei jumătăţi de lămâie
- sare
- piper măcinat
- ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru garnitură:
- 2 linguri ulei
- 350 g dovlecei
- usturoi
- 300 g roşii
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Fileurile de peşte le speli, le ştergi şi le stropeşti cu sucul de lămâie.
Presari pe ele, după gust, piper şi sare, apoi le dai la frigider pentru 1 oră.
Prăjeşti apoi peştele în ulei, la foc mediu, timp de 4 minute pe fiecare parte.
Pe măsură ce se prăjesc, scoţi bucăţile de somon pe hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei.
Pregăteşti garnitura, speli dovleceii, le îndepărtezi cotoarele şi îi tai cuburi, pe care le prăjeşti în ulei încins.
Adaugi usturoiul tocat mărunt, roşiile curăţate de pieliţă şî tăiate cubuleţe.
Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi cimbru.
Amesteci bine, apoi acoperi tigaia cu un capac şi mai laşi pe foc 10 minute.
Serveşti somonul prăjit cu sosul alături.
Pofta buna!