Somon prajit cu garnitura de dovlecei

Printeaza

Somon prajit cu garnitura de dovlecei din: somon, lamaie, sare, piper, ulei, dovlecei, usturoi, rosii, cimbru.

Ingrediente:Somon prajit cu garnitura de dovlecei

  • 4 fileuri somon (600 g)
  • sucul unei jumătăţi de lămâie
  • sare
  • piper măcinat
  • ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru garnitură:

  • 2 linguri ulei
  • 350 g dovlecei
  • usturoi
  • 300 g roşii
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare:

Fileurile de peşte le speli, le ştergi şi le stropeşti cu sucul de lămâie.

Presari pe ele, după gust, piper şi sare, apoi le dai la frigider pentru 1 oră.

Prăjeşti apoi peştele în ulei, la foc mediu, timp de 4 minute pe fiecare parte.

Pe măsură ce se prăjesc, scoţi bucăţile de somon pe hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei.

Pregăteşti garnitura, speli dovleceii, le îndepărtezi cotoarele şi îi tai cuburi, pe care le prăjeşti în ulei încins.

Adaugi usturoiul tocat mărunt, roşiile curăţate de pieliţă şî tăiate cubuleţe.

Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi cimbru.

Amesteci bine, apoi acoperi tigaia cu un capac şi mai laşi pe foc 10 minute.

Serveşti somonul prăjit cu sosul alături.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.