Somon prajit, in stil chinezesc
PrinteazaO reteta de somon prajit, in stil chinezesc din: fileuri de somon, taitei, morcov, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, sos de soia, ghimbir, miere, mustar de dijon si ulei de susan.
- 4 fileuri de somon
- 300 g taitei
- 1 morcov, razuit fasii
- 1 dovlecel, taiat felii
- 1 ardei gras rosu, taiat felii
- 200 g fasole verde, taiata in doua si porumb mic, taiat in doua
- 1/2 legatura patrunjel, tocat
- 8 linguri sos de soia
- 1 lingura ghimbir razuit
- 2 linguri miere
- 1 lingura mustar de Dijon
- 1 lingura ulei de susan
Mod de preparare:
Amesteca sosul de soia, ghimbirul, mierea şi muştarul şi pune marinata în tava de copt. Aşaza somonul şi unge uniform. Incinge grătarul şi frige somonul pe ambele Dârţi, 3 minute. Pune din nou somonul în tava, acoperă cu folie şi da la cuptor 12 minute, pânâ când se pătrunde.
Intre timp, fierbe tăieţeii, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Incinge uleiul de susan in wok şi prăjeşte legumele 2-3 minute, amestecând continuu.
Adaugă tăieţeii fierţi şi scurşi de lichid, pătrunjelul, marinata din tavă. Porţionează în boluri şi pune deasupra fileurile de somon.
Somon prajit, in stil chinezesc
Pofta buna!