Somon răscopt in papiotă
PrinteazaSomon răscopt in papiotă
Ingrediente:
- 1 somon de circa 1,2 kg (sau 1 crap eviscerat şi fără cap)
- 1 portocală
- 2 lămâi
- 150 ml oţet balsamic
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C sau încinge grătarul la temperatura maximă. Taie portocala şi 1 lămâie felii; separat, taie o lămâie bucăţi
Aşază peştele eviscerat şi curăţat de solzi pe o bucată dublă de folie de aluminiu şi crestează-l din loc în loc.
Pune în fiecare crestătu ră câte 1 felie de lămâie şi adăuga bucăţile de citrice (portocală şi lămâie) în interiorul peştelui.
Presară peştele cu sare şi stropeşte cu oţetul balsamic. Impachetează etanş folia şi dă la cuptor, timp de 30 de minute. Apoi deschide pachetul si da din nou la cuptor, aproximativ 5 minute, pentru a se rumeni.
Somon răscopt în papiotă
Pofta buna!