Somon răscopt in papiotă

Printeaza

Somon răscopt in papiotă

Somon răscopt in papiotă

Ingrediente:

  • 1 somon de circa 1,2 kg (sau 1 crap eviscerat şi fără cap)
  • 1 portocală
  • 2 lămâi
  • 150 ml oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C sau încinge grătarul la temperatura maximă. Taie porto­cala şi 1 lămâie felii; separat, taie o lămâie bucăţi

Aşază peştele eviscerat şi cură­ţat de solzi pe o bucată dublă de folie de aluminiu şi crestează-l din loc în loc.

Pune în fiecare crestătu­ ră câte 1 felie de lămâie şi adăuga bucăţile de citrice (portocală şi lă­mâie) în interiorul peştelui.

Presară peştele cu sare şi stropeşte cu oţtul balsamic. Impachetează etanş folia şi dă la cuptor, timp de 30 de minute. Apoi deschide pachetul si da din nou la cuptor, aproximativ 5 minute, pentru a se rumeni.

Somon răscopt în papiotă

Somon răscopt in papiotă

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.