Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata

Printeaza

O reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata din: foi de dafin, vin alb, supa de legume, lamaie, piper, file de somon, sparanghel, galbenusuri, zeama si coaja de lamaie, piper alb si patrunjel.

Ingrediente:Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata

  • 2 foi de dafin
  • 200 ml vin alb sec sau vermut alb
  • 1 litru supa limpede de legume, fierbinte
  • 1 lamaie, taiata sferturi
  • 1 lingurita piper zdrobit
  • 900 g file de somon
  • 3 manunchiuri de sparanghel

pentru sosul olandez cu verdeata:

  • 3 galbenusuri
  • zeama si coaja razuita de la 1 lamaie
  • 150 g unt, la temperatura camerei
  • un praf de piper alb, macinat
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat

 

Mod de preparare:

Incinge un vas larg şi adaugă foile de dafin, vinul sau vermutul, supa, lămâia – stoarsă şi cojile adaugate în vas – şi piperul. Adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute. Adaugă somonul cu pieliţa în jos şi lasă să fiarbă 5 minute.

Acoperă vasul cu capac sau folie de aluminiu, opreşte flacăra şi lasă să stea 10 minute, până câi peştele se pătrunde. Scurge de lichid şi lasă pestele să stea la loc cald, acoperit cu folie şi prosop.

Pentru a prepara sosul olandez, într-un vas la bain-marie, freacă gălbenuşurile cu 2 linguri zeamă de lămâie. Adaugă un cub de unt şi amestecă până când se încorporează. Procedează la fel până când încorporezi tot untul. Amestecă încontinuu şi mai ţine vasul pe foc 2 minute.

Adaugă piper alb şi sare, după gust, şi apoi coaja răzuită de lămâie şi zeama rămasă. Dacă sosul e prea gros, atunci adaugă 1 lingură apă fierbinte; apoi adaugă pătrunjelul. Intre timp, fierbe sparanghelul într-un vas cu apă clocotită 2 minute, scurge de lichid şi serveşte cu somonul şi sosul olandez turnat deasupra.

Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata

Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • rasol de somon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.