Somon cu roşii la cuptor

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de Somon cu roşii la cuptor din: rosii, sare, piper, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi si file de somon.

Ingrediente:Somon_cu_rosii_la_cuptor

  • 700 g rosii
  • sare
  • piper
  • cate 2 linguri patrunjel tocat si busuioc
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 catei de usturoi
  • 700 g file de somon

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le rondele. Aşezaţi-le într-o formă de sufleu unsă cu grăsime.

Condimentaţi-le cu sare şi piper. Amestecaţi verdeaţa şi uleiul, apoi condimentaţi amestecul.

Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l pe lung. Intindeţi uleiul cu verdeaţă şi usturoiul peste roşii, apoi daţi-le cca. 5 minute la cuptor.

Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătă­rie, tăiaţi-l bucăţi şi condimentaţi-i.

Aşezaţi-l pe patul de roşii, stropiţi-l cu sosul format şi lăsaţi-l alte 20 de minute la cuptor.

Dacă doriţi, ornaţi-l cu busuioc. Puteţi să-l serviţi cu orez.

Somon cu roşii la cuptor

Somon_cu_rosii_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.