Somon cu roşii la cuptor
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de Somon cu roşii la cuptor din: rosii, sare, piper, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi si file de somon.
- 700 g rosii
- sare
- piper
- cate 2 linguri patrunjel tocat si busuioc
- 4 linguri ulei de masline
- 6 catei de usturoi
- 700 g file de somon
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le rondele. Aşezaţi-le într-o formă de sufleu unsă cu grăsime.
Condimentaţi-le cu sare şi piper. Amestecaţi verdeaţa şi uleiul, apoi condimentaţi amestecul.
Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l pe lung. Intindeţi uleiul cu verdeaţă şi usturoiul peste roşii, apoi daţi-le cca. 5 minute la cuptor.
Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, tăiaţi-l bucăţi şi condimentaţi-i.
Aşezaţi-l pe patul de roşii, stropiţi-l cu sosul format şi lăsaţi-l alte 20 de minute la cuptor.
Dacă doriţi, ornaţi-l cu busuioc. Puteţi să-l serviţi cu orez.
Somon cu roşii la cuptor
Pofta buna!