Somon cu roşii uscate şi cuşcuş

Printeaza

Somon cu roşii uscate şi cuşcuş din: cuscus, somon, ardei iute, masline cu ardei, rosii uscate, avocado, portocale, lamaie, ulei de masline, sos pesto, cimbru uscat, sare, piper, menta verde.

Ingrediente:Somon_cu_rosii_uscate_si_cuscus

  • 200 g cuscus
  • 4 bucati de somon
  • un ardei iute
  • 100 g masline cu ardei
  • 10 rosii uscate in ulei
  • un avocado
  • 3 portocale
  • 3 lamai
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • doua linguri cu sos pesto
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • menta verde

 

Mod de preparare:

Bucatile de somon se spala, se sterg cu apa cu un servet absorbant, se condimenteaza si se asaza pe o folie de aluminiu. Se ung cu sosul pesto, se acopera cu folie in cuptorul incins unde se tin circa 25-30 de minute.

Avocado se spala, se curata de coaja si sambure si se taie cubulete. Rosiile uscate, maslinele si ardei iute se taie bucati subtiri si se pun intr-un bol. Lamaile si portocalele se preseaza ca sa se obtina sucul, se combina cu putina apa clocotita, sare, piper, cimbru uscat si ulei de masline.

Se toarna peste peste cuscus intr-un bol, se amesteca si se lasa sa se umfle, coperit cu un capac. Cand este gata se adauga maslinele, rosiile si avocado, se amesteca si se pune in farfurie. Se asaza deasupra somonul si se serveste imediat.

La cuscus se mai poate adauga si menta verde tocata marunt.

Somon cu roşii uscate şi cuşcuş

Somon_cu_rosii_uscate_si_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.