Somon rulat in varză chinezească cu sos de ardei, ghimbir şi ceapă verde
PrinteazaO reteta de somon rulat in varza chinezeasca cu sos de ardei, himbir si ceapa verde din: fileuri de somon, frunze de varza chinezeasca, ciuperci negre, amestec de sare si piper, ghimbir, ardei gras, ceapa verde, supa de pui sau de peste, lamaie, suc de portocala, sare, piper alb, coaja de portocala si uleid e rapita.
- 4 fileuri de somon
- 4 frunze mari de varză chinezească
- 8 ciuperci negre trecute o dată în clocot
- o jumătate de cană de amestec de sare cu piper (o parte piper de szechwan, 4 părţi sare)
pentru sos:
- un sfert de cană de ghimbir dat pe râzătoare
- trei sferturi de cană de ardei gras roşu tocat
- trei sferturi de cană de ceapă verde tăiată fin
- două căni de supă de pui sau peşte
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sucul de la o portocală
- două linguri de unt
- sare
- piper alb
- coaja rasă de la o portocală
- ulei de rapiţă
Mod de preparare:
Se asezonează fileurile de somon pe toate părţile. Se întinde o frunză de varză chinezească, se pun două ciuperci cu pălăria în jos, apoi şi fileul de somon. Se înfăşoară foarte bine în frunza de varză.
Se procedează la fel şi cu celelalte fileuri de somon rămase. Se lasă deoparte două ore, apoi se pun la aburi timp de opt-zece minute. Nu trebuie să fie nici tare, nici moale. în continuare se pregăteşte sosul. într-o tigaie cu ulei de rapiţă se sotează ghimbirul timp de două minute, apoi se adaugă ardeiul gras şi ceapa verde.
Se toarnă supa de pui şi sucul de lămâie şi portocală. Se lasă să scadă. Se pune untul şi se amestecă foarte bine. Pe o farfurie se toarnă sos, apoi se aşază rulourile de somon.
Poftă bună!