Somon cu salată de linte
PrinteazaO reteta de somon cu salata de linte din: masline, ulei de masline, otet de vin rosu, usturoi, mustar dijon, busuioc, capere, fasole verde, oua, linte, rosii, somon si rucola.
- 85g de măsline Kalamata, fără sâmburi
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 linguri de oţet din vin roşu
- 1 căţel mic de usturoi, zdrobit
- 1 linguriţă de muştar Dijon
- 2 linguri de busuioc tocat sau un strop de pesto
- 1 lingură de capere mici
pentru salata:
- 200g de fasole verde, tăiată în jumătăţi
- 3-4 ouă
- 500g de linte Puy, din conservă sau linte verde obişnuită, fiartă
- 4 roşii mari, fără seminţe şi tocate grosier
- 175-200g de somon copt rămas, rupt în bucăţi mari
- 1 mână de rucola
Mod de preparare:
Se toacă jumătate din cantitatea de măsline (păstrează restul deoparte) şi se amestecă cu restul ingredientelor pentru dressing într-un bol. Se fierbe fasolea 5 minute, apoi se clăteşte cu apă rece. Se pun ouăle în apă rece şi se fierb 5 minute. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie în sferturi sau în jumătăţi.
Se încălzeşte lintea. Se răstoarnă într-un bol, se amestecă cu roşiile, măslinele întregi, fasolea verde şi cea mai mare parte din dressing. Se aşază somonul şi ouăle deasupra, se presară cu frunzele de rucola şi se toarnă restul de dressing deasupra. Se serveşte cu pâine crocantă.
Somon cu salată de linte
Pofta buna!