Somon cu salată de linte

Printeaza

O reteta de somon cu salata de linte din: masline, ulei de masline, otet de vin rosu, usturoi, mustar dijon, busuioc, capere, fasole verde, oua, linte, rosii, somon si rucola.

Inrgediente:Somon cu salată de linte

  • 85g de măsline Kalamata, fără sâmburi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de oţet din vin roşu
  • 1 căţel mic de usturoi, zdrobit
  • 1 linguriţă de muştar Dijon
  • 2 linguri de busuioc tocat sau un strop de pesto
  • 1 lingură de capere mici

pentru salata:

  • 200g de fasole verde, tăiată în jumătăţi
  • 3-4 ouă
  • 500g de linte Puy, din conservă sau linte verde obişnuită, fiartă
  • 4 roşii mari, fără seminţe şi tocate grosier
  • 175-200g de somon copt rămas, rupt în bucăţi mari
  • 1 mână de rucola

 

Mod de preparare:

Se toacă jumătate din cantitatea de măsline (păstrează restul deoparte) şi se amestecă cu restul ingredientelor pentru dressing într-un bol. Se fierbe fasolea 5 minute, apoi se clăteşte cu apă rece. Se pun ouăle în apă rece şi se fierb 5 minute. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie în sferturi sau în jumătăţi.

Se încălzeşte lintea. Se răstoarnă într-un bol, se amestecă cu roşiile, măslinele întregi, fasolea verde şi cea mai mare parte din dressing. Se aşază somonul şi ouăle deasupra, se presară cu frunzele de rucola şi se toarnă restul de dressing deasupra. Se serveşte cu pâine crocantă.

Somon cu salată de linte

Somon cu salată de linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.