Somon salbatic cu legume si ghimbir
PrinteazaSomon salbatic cu legume si ghimbir din: somon, sos de soia, ghimbir, condimente, ceapa, germeni de fasole, telina, ardei, sare, piper.
- 400 ml bază de supă de legume sau de pui
- 2 linguri sos de soia
- 1 căţel de usturoi pisat
- 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, pisat
- 1/2 linguriţă de pudră 5 condimente chinezeşti
- 4 cepe verzi tăiate subţire
- 1 ardei roşu rotund, tăiat felii subţiri
- 2 tulpini de ţelină verde
- 2 ceşti germeni de fasole
- 2 bucăţi file de somon Alaska
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toarnă supa într-o tigaie de tip wok adaugă sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, condimentele chinezeşti şi toate legume. Lasă recipientul la foc moderat, până da în clocot.
Dacă foloseşti somon congelat, pune bucăţile de peşte sub jet de apă rece pentru a elimina gheaţa, apoi şterge supafaţa cu un prosop uscat de hârtie.
Plaseaz bucăţile de somon deasupra legumelor, acoperă cu un capac sau o folie de aluminiu ş continuă fierberea 8-10 minute pentru peştele congelat, sau 5-7 minute pentru cel proaspăt.
Ia tigaia de pe foc atunci când peştele capetă o textură opacă. Asezonează cu sare şi piper şi serveşte în boluri calde.
Pofta buna!