Somon salbatic marinat
PrinteazaSomon salbatic marinat din: somon, sare, piper, lamaie, usturoi, boabe de piper, ulei de masline.
- 300 g somon salbatic
- sare
- piper
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita boabe de piper
- 1/2 linguriță sare
- 150 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Se taie somonul în bucati, se condimentează cu sare și piper. Se toarnă apă și ulei într-o cratiță și se adaugă somonul. Zdrobiti piperul și adăugați-l impreuna cu sarea.
Zdrobiti usturoiul și se adaugă in cratita; adaugati 3 felii de lamaie. Aduceti la foc mic si se lasa sa fiarba acoperit 12-15 minute. Se toarnă totul într-un borcan, se adauga restul de felii de lamaie si se umple cu ulei.
Lasati la marinat minim 1 zi – doua.
Pofta buna!